Sosyal Medya Nedir - Takipci Servisi
Paylaşımlar
Yükleniyor...

24 Aralık 2020 Perşembe

Sosyal Medya Nedir


İnternette son 10 yıla damgasını vuran bir kavram olan sosyal medya, 2010’ların başında Facebook, sonrasında Twitter, Youtube ve Instagram gibi sosyal ağların yaygınlaşmasıyla herkes tarafından bilinir oldu. Sosyal medya, anlam olarak herkesin içerik üretebildiği ve medya kavramının klasik gazete ya da TV gibi yöntemlerden ziyade, insanların kendi içeriklerini ürettiği ve hikayeleri doğrudan aktardığı bir ortam. Sosyal medya nedir sorusunun yanıtı da, insanların içeriklere katkıda bulunduğu ortam demek. Sosyal medya nedir ve ne zaman ortaya çıktı, en popüler sosyal medya platformları neler bakalım.

Sosyal medya nedir ve ne zaman ortaya çıktı?

Sosyal medya kavramının ortaya çıkması aslında, 2010’lu yılların başıyla birlikte akıllı telefonların özelliklerinin gelişmesi ve herkeste bir akıllı telefon olması ile birlikte gerçekleşti. iPhone, Samsung gibi telefonlardan, mobil uygulama sunan sosyal ağlara giren milyarlarca insan adeta dünyada bir devrim yarattı. Sosyal medya nedir sorusunun diğer bir yanıtı, insanların yazı, fotoğraf, video paylaştığı, birbirleriyle mesajlaşabildiği, çeşitli etkinlikleri organize edebildiği bir yerdir. Sosyal medya platformlarının tamamı, bu konuda farklı özellikler sunan ve farklı kitlelere hitap eden bir yapıya sahip. Sosyal medya şirketlerinin bazıları fotoğraf odaklı olurken, bazıları video, bazıları ise bambaşka bir konsepttedir.

En büyük sosyal medya siteleri neler?

İnsanların sadece yakındakiler ile değil tüm dünya ile iletişim kurabildiği sosyal medya, gücünü ilk olarak küresel anlamda arap baharı ile gösterdi. Milyonlarca insanın iletişime geçerek birçok ülkede devrim yaptığı arap baharı, sosyal medyanın gücü ile gerçekleşti. Sosyal medya, ülkelerin ve toplumların ihtiyacı olduğu iletişimi sunduğu kadar aynı zamanda mesajlaşma, yeni insanlar tanıma gibi sosyalleşme yönlerini de sundu. Sosyal medya uygulamaları üzerinden birçok insan tanıştı, birliktelik yaşadı ve evlendi. Sosyal medya günümüz yaşamında işte bu denli önemlidir. Peki en büyük sosyal medya platformları hangisi?

Facebook

Sosyal medya kavramını dünyaya ilk tanıtan site olan Facebook, ABD merkezlidir ve Mark Zuckerberg’in Harvard Üniversitesi’nde okurken geliştirdiği bir projedir. Facebook, milyarlarca aktif kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal ağı.

Instagram

2010 yılında kurulan Instagram, fotoğraf paylaşım platformu olarak kurulmuş ancak sonrasında videolar, hikayeler, mesajlaşma gibi ek özelliklerle dünyanın en aktif uygulaması olmuştur.

TikTok

Diğer sosyal ağlara göre sonradan kurulan Tiktok, şu anda dünyanın en popüler sosyal ağları arasında gösteriliyor. Çin merkezli Tiktok’ta insanlar özel videolar düzenleyebiliyor ve diğer kullanıcılar ile mesajlaşıyor. 
Bu platformlar dışında günümüzün diğer popüler sosyal medya siteleri içinde Twitter, Linkedin,
Youtube gibi platformlar da yer alıyor.

Sosyal medya sitelerinin en önemli özelliği tamamen ücretsiz olmasıdır. Sosyal medyada tüm özelliklerden ücretsiz yararlanırsınız buna karşın size, çeşitli reklamlar gösterilir, sosyal ağların kazancının sırrı da budur.

Sizlerde sosyal medya hesabınız için takipçi satın al ile güvenli alışveriş yapabilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş

Tepkini seç!

Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done