İnstagram Kendi Kendine Takip Ediyor - Takipci Servisi
Paylaşımlar
Yükleniyor...

31 Aralık 2020 Perşembe

İnstagram Kendi Kendine Takip Ediyor

                                                                      

Instagram’da birçok kullanıcının yaşadığı bir sorun olan Instagram kendi kendine takip ediyor hatası, can sıkıcı bir durum olmasına rağmen çözümü olan bir konudur. Her gün kullandığımız bir uygulama olan Instagram’da, bazı kullanıcılar ana sayfa akışlarını yenilediğinde, daha önce takip etmedikleri kişilerin gönderileri ile karşılaşabilir. Instagram’da hesabım benden habersiz birini takip etmiş diyorsanız, bu durum Instagram kendi kendine takip ediyor hatası olarak bilinir ve yaygındır. Instagram kendi kendine neden bir hesabı takip eder ve bu sorun nasıl çözülür, inceledik.

Instagram kendi kendine takip ediyor hatası neden olur?

Instagram, popüler bir uygulama olmasından ötürü birçok üçüncü parti uygulamanın çeşitli hizmetler sunduğu bir platform. Instagram hesabınız, bir uygulamaya belli izinler verirse ya da Instagram hesabınızın şifresi ile kullanıcı adını bir yerle paylaşırsanız, hesabınız bir kullanıcı havuzuna dahil olabilir. Peki bu ne demek? Kötü amaçlarla, hesabınızı kullanarak takipçi satışı yapan siteler Instagram hesabınızı bot bir hesap gibi kullanabilir, ve istediği işlemi yaptırabilir. Instagram kendi kendine takip ediyor hatası da bundan kaynaklanır. Instagram hesabınızla, güvenilir olmayan bir hesaba giriş yaptığınızda bu uygulama, sizin adınıza birçok işlem yapabilir. Tanımadığınız insanları takip edebilir, bilmediğiniz insanların gönderilerini beğenebilirsiniz. Hikayelerde, tanımadığınız insanların çıkmasına tanık olabilirsiniz. Bu durum Instagram’ı aktif kullanan biriyseniz çok can sıkıcıdır.


Instagram’da kendi kendine takip etme hatası çözümü

Instagram hesabınızın, sizin onayınız olmadan başka hesapları takip etmesi, başka gönderileri beğenmesi gibi sorunlara karşı yapmanız gereken tek şey, bu izinleri kaldırmaktır. Instagram kendi kendine takip etme hatasının nedeni, sizin “instagram beğeni artırma” ya da “instagram profilime bakanları gör” gibi isimlere sahip, güvenilir olmayan birtakım uygulamaları indirmeniz ve yetki vermenizdir. Bu uygulamalara Instagram hesabınız ile üye olduğunuzda, giriş yaptığınızda Instagram hesabınız artık onların emrine girer. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Instagram’da öncelikle ayarlar kısmına giriş yapın. 
  • Instagram’da, Uygulama İzinleri adlı sekmeye gelin.
  • Uygulama İzinleri sekmesinde, Instagram hesabınızda izin verdiğiniz uygulamaları göreceksiniz.
  • Burada, güvenmediğiniz ya da şüpheli bulduğunuz tüm uygulamaların iznini kaldırın.
  •  Instagram uygulama izinlerini kaldırdıktan sonra, her ihtimale karşı şifrenizi değiştirin.
Gördüğünüz gibi, Instagram’da hesabınızın kendi kendine takip etme sorununu çözmek bu kadar kolay. Hesabınızın şifresini paylaşmanız ya da birtakım uygulamalara onay vermeniz, güvenlik riski yaratabilir. Bu nedenle, Instagram ile ilgili güvenilir olmayan hiçbir uygulamayı indirmemeli ve hesap bilgilerinizi paylaşmamalısınız. Bilgilerinizi bir havuzda toplayan böyle uygulamalar, API üzerinden hesabınız için birçok işlemi yaptırabilir.

Arkadaşlarınla Paylaş

Tepkini seç!

Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done